Login pentru panou de administratrare.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Frumos Login pentru panou de administratrare.

Mesaj Scris de s!mpLE la data de Joi Oct 30, 2008 9:20 am

In acest tutorial vom invata cum sa facem un login pentru panoul de administrare.
Ce vom invata?

-ce este md5
-ce sunt sesiunile
-cum facem tabelul pentru logare in baza de date
-Cum facem partea html pentru logare
-Cum facem partea php
-Aplicatii


Ce este md5?

Este o functie de cryptare pe 128 de biti ...vine de la message digest algorithm 5 si este folosit pentru protejarea parolelor
Defapt cel mai usor sa dau un exemplu daca parola ta este 1234 ea defapt va fi in campurile bazei de date "81dc9bdb52d04dc20036dbd8313ed055"

Ce sunt sesiunile?

Sesiunile creaza un numar de identificare si salveaza niste variabile pe baza acestuia


Cum facem tabelul pentru logare in baza de date

Fie ca o face prin phpMyAdmin din cpanel sau mai bine cum imi place prin PHP in tutorialul anterior(MySql+PHP The begining) v-am explicat o mare parte despre acest lucru intai o sa facem fisierul





Code: Select all





acuma urmeaza crearea tabelului


creare.php


Code: Select all
include "conexiune.php";

$delete="DROP TABLE IF EXISTS user";
mysql_query($delete, $conexiune);

$table="CREATE TABLE user (
id int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
user varchar(25) NOT NULL ,
parola varchar(40) NOT NULL ,
if(mysql_query($table)){
echo "Tabelul a fost creat";
}
else{
echo "Tabelul nu a fost creat";
}

mysql_close($conexiune);
?>



avem tabelul acuma trebuie sa facem un user vom folosii functia INSERT (v-am explicat in tutorialul anterior) si criptarea parolei in md5

inserare_partea1.html
Cod:





User:

Parola:







inserarea_partea2.php



Code: Select all
include "conectare.php";//vom include php'ul pentru conectarea la baza de date

$user=$_POST['user'];//preia informatiile din campul nume din html
$parola=$_POST['parola'];//preia informatiile din campul varsta din html
$parola=md5($parola); //transcrie valoarea parolei in md5

$introducere="INSERT INTO user (user, parola) VALUES ('$user','$parola')";//tradus: introdu in tabelul, in campurile nume, varsta valorile preluate din html
if (!mysql_query($introducere)) {
die(mysql_error());//daca apare o eroare intrerupe executia
} else {//daca nu
echo "datele au fost introduse cu suces";//Afiseaza textul datele au fost introduse cu succes
}
mysql_close($conexiune);//Inchie conexiunea
?>




avem tabelul, avem userul si parola acuma tot ce mai avem sa facem e sa facem o pagian de login si pagina unde vor fi afisate datele care va fi protejata


login.php



Code: Select all





urmeaza formul de logare eu am toate puse intrun fisier admin ..

index.php



Code: Select all









Login











User
Parola










Mai ne trebuie o zona sigura unde sa afisam chestile important (comenzi, editoare de continut etc..)



main.php



Code: Select all





Aici va fi continutul








Aplicatii

-in main.php puteti pune editoare gen TinyMCE. (o sa explic in alt tutorial)
-in main.php puteti afisa comenziile de la un shop si alte lucrururi

s!mpLE
Fondator
Fondator

Numarul mesajelor : 204
Varsta : 22
Data de inscriere : 26/10/2008

Vezi profilul utilizatorului http://warsn.forumd.biz

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum